EGR-klep reinigen

Een EGR-klep (Exhaust Gas Recirculation klep) zit standaard op alle moderne dieselmotoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaatsvindt van de NOx-uitstoot van de auto. NOx staat voor stikstofdioxide en het komt vrij als het overschot van zuurstof in een dieselmotor verbrand moet worden. Het uitstoten van NOx is niet goed voor het milieu. Daarom laat de EGR-klep de uitlaatgassen circuleren, wat betekent dat ze door de automotor heen circuleren.

Een EGR-klep kan vervuild zijn
Het constant circuleren van de uitlaatgassen door de motor zorgt ervoor dat de EGR-klep vervuild raakt. Er blijft een plakkerige substantie achter en dat kan na verloop van tijd storingen gaan opleveren. U kunt een vervuilde EGR-klep aan verschillende symptomen herkennen:

  • storingslampje van de motor brandt
  • uw auto stoot zwarte rook uit
  • de auto heeft minder trekkracht
  • roetfilter of inlaatspuitstuk slaat dicht
  • de motor stottert
  • u verbruikt relatief veel brandstof
  • het vermogen wordt onregelmatig opgebouwd

Laat Auto & Service uw EGR-klep reinigen

Het is heel goed mogelijk om de EGR-klep schoon te maken. Doe dat liever niet zelf, maar schakel daar onze professionals voor in. Wij maken dan ook het inlaatcircuit van de auto schoon. Het puur en alleen reinigen van de EGR-klep is namelijk niet voldoende. Is de EGR-klep erg versleten of kapot? Dan is het ook mogelijk om uw huidige EGR-klep compleet te laten vervangen.

Eerst een diagnose stellen
We gaan altijd van start met het stellen van een diagnose van de auto. De software lezen we dan uit en op basis van de uitkomsten trekken wij een conclusie. Vervolgens geven wij u een passend advies over wat te doen met de EGR-klep in uw auto.

Wilt u ook de EGR-klep van uw dieselmotor door ons laten reinigen? Maak dan snel een afspraak in onze werkplaats.